середу, 27 лютого 2013 р.

Як підключити комп’ютер до робочої групи?


Робочими групами прийнято називати об'єднання комп'ютерів. Як правило, створюються вони для більш легкого доступу до ресурсів - мережевих принтерів, загальних папок. Щоб підключити комп'ютер до робочої групи в операційній системі Windows 7, необхідно змінити деякі налаштування.


Інструкція

1.Перш ніж приступити до підключення, переконайтеся, що параметри мережної політики (якщо комп'ютер підключений до мережі) не забороняють виконання даної процедури. Увійдіть в систему під обліковим записом Адміністратора або члена групи "Адміністратори» і викличте компонент «Система». Зробити це можна кількома способами.

2.Перебуваючи на робочому столі, клацніть по елементу «Мій комп'ютер» правою кнопкою миші. У контекстному меню виберіть останній пункт «Властивості». Відкриється потрібне вікно. Інший спосіб: через кнопку «Пуск» або клавішу Windows відкрийте «Панель управління». У категорії «Продуктивність і обслуговування» клікніть лівою кнопкою миші по значку «Система».

3.У діалоговому вікні «Властивості системи» перейдіть на вкладку «Ім'я комп'ютера» і натисніть на кнопку «Змінити» навпроти напису «Щоб перейменувати комп'ютер або приєднати його до домену вручну ...». Відкриється додаткове вікно «Зміна імені комп'ютера».

4.У групі «Є членом» встановіть маркер в поле «Робочої групи» і вкажіть ім'я робочої групи, до якої хочете підключитися, в призначеній для цього рядку. Пам'ятайте, що ім'я комп'ютера та ім'я робочої групи не повинні збігатися. Також враховуйте, що в імені робочої групи не може бути більше п'ятнадцяти друкованих знаків, не можуть утримуватися специфічні символи за винятком перерахованих:;: "* + = \ |?,

5.Після внесення всіх необхідних змін натисніть на кнопку ОК у вікні «Зміна імені комп'ютера», воно закриється автоматично. У вікні "Властивості системи" натисніть на кнопку «Застосувати» і закрийте вікно значком [х] або кнопкою ОК.

6.Щоб перевірити, які комп'ютери підключені до робочої групи, відкрийте папку «Мережеве оточення» з робочого столу або через меню «Пуск». На панелі типових завдань в лівій частині вікна виберіть команду «Показати комп'ютери робочої групи». Також можна вибрати в меню «Вид» пункт «Перехід» та підпункт з ім'ям конкретної робочої групи.


1 коментар: