неділю, 19 січня 2014 р.

Як підключити роутер до комп'ютера

В даний час багато хто не уявляють собі життя без Wi -Fi , а бездротові мережі стали настільки звичними , що навіть у домашніх умовах все частіше використовується саме бездротове підключення до інтернету. Відповідає за таке підключення зазвичай Wi -Fi роутер , тому корисно знати про те , як підключити Wi -Fi роутер до комп'ютера.


Зазвичай в домашніх умовах на момент підключення Wi -Fi роутера у користувача вже є готове підключення до інтернету від провайдера , наприклад , по « кручений парі ». Тому щоб підключити Wi -Fi роутер до комп'ютера , ніяких складних дій вчиняти не потрібно: досить з'єднати мережевий порт ( роз'єм мережевої карти ) комп'ютера з одним з LAN- портів роутера за допомогою мережевого кабелю , а кабель, що йде від провайдера , - з WAN- портом роутера.

Після цього з'єднання готове , правда , працювати поки ще Wi -Fi роутер не може. Справа в тому , що потрібно створене з'єднання
налаштувати. Налаштування Wi -Fi роутера в залежності від його моделі може мати свої особливості , але все ж загальний алгоритм дій з налаштування Wi -Fi роутерів приблизно однаковий.

Отже , якщо з'єднання між комп'ютером і Wi -Fi роутером виконано успішно , то в списку мережевих підключень комп'ютера відобразиться нове підключення . Клік правою кнопкою миші по іконці цього підключення відкриє контекстне меню , в якому слід вибрати пункт «Властивості мережевого підключення ». Після цього відкриється діалогове вікно редагування властивостей мережевого підключення .

У цьому діалоговому вікні пункт «Протокол Інтернету версії 4 ( TCP/IPv4 ) » , якщо на комп'ютері встановлена ​​ОС Windows 7 , або «Протокол інтернету (TCP / IP) » - якщо ОС Windows XP , . Потім потрібно натиснути кнопку «Властивості» або просто двічі клацнути по цьому пункту лівою кнопкою мишки. Відкриється діалогове вікно властивостей підключення .

У цьому вікні у вкладці «Загальні » зазначаються параметри IP , використовувані для підключення до інтернету. За умовчанням вибрано автоматичне отримання таких параметрів від провайдера , а для налаштування Wi -Fi роутера потрібно вибрати отримання параметрів IP вручну. Для цього слід встановити перемикач в положення « Використовувати наступний IP -адреса». Потім необхідно вручну ввести у відповідні поля такі дані:

IP -адреса: сюди вводиться локальний IP- адреса комп'ютера , до якого підключений Wi -Fi роутер , наприклад , це може бути 192.168.0.2 або 192.168.1.2
Маска підмережі : сюди вводиться маска підмережі , стандартно вона має значення 255.255.255.0
Основний шлюз : сюди вводиться стандартний локальний адресу , присвоєний Wi -Fi роутера , наприклад , 192.168.0.1 або 192.168.1.1 ; цей адреса вказується виробником Wi -Fi роутера
DNS: сюди також вводиться стандартний локальний адресу , присвоєний Wi -Fi роутера .

Після заповнення всіх полів необхідно натиснути кнопку «ОК» для збереження змін. Далі слід перевірити правильність вказівки IP- адрес , виконавши через командний рядок операційної системи команду ping . Для цього потрібно зайти в меню "Пуск" - "Виконати" і ввести команду cmd . Далі слід ввести команду « ping 192.168.0.1 » , де 192.168.0.1 - це локальний адресу Wi -Fi роутера.

Якщо IP -адреса роутера « пінгуєтся » , то можна приступати до налаштування Wi -Fi роутера через веб -інтерфейс. Для доступу до веб-інтерфейсу Wi -Fi роутера потрібно в адресному рядку браузера ввести IP- адресу Wi -Fi роутера. На сторінці, з'явиться запит на введення логіна і пароля до веб-інтерфейсу . Логін і пароль звичайно вказуються виробником Wi -Fi роутера прямо на упаковці або ж в інструкції до роутера .

Після того як отриманий доступ до веб-інтерфейсу , відкривається панель управління роутером . На цій панелі управління серед усіх налаштувань слід знайти розділ Wi -Fi ( також може називатися « бездротової » або « wireless » ) і потім перейти до редагування поточного профілю користувача:

SSID : сюди вводиться назва бездротової мережі - на особистий розсуд ;
Channel : вибирається значення auto
Wireless Mode : вибирається значення auto
Authentication Method : вибирається значення WPA -PSK
WEP Encrypting : вибирається значення TKIP
WPA Pre - Shared Key : сюди вводиться пароль для доступу до створюваної бездротової мережі - на особистий розсуд

Для звичайного домашнього використання Wi -Fi роутера всі інші настройки в панелі управління можна залишити в положенні «за замовчуванням ». Після того як все готово , можна братися за настройку доступу до створеної бездротової мережі на різних пристроях . Для цього в кожному пристрої потрібно вручну змінити параметри отримання IP- адреси :

IP -адреса: сюди вводиться будь-яку адресу з діапазону вільних адрес підмережі , наприклад , 192.168.0/1.3 або 192.168.0/1.4 і т. д.
Маска : сюди вводиться значення маски підмережі 255.255.255.0
Основний шлюз : сюди вводиться стандартний локальний адрес , присвоєний Wi -Fi роутеру , наприклад , 192.168.0.1 або 192.168.1.1


Всі зміни в настройках протоколу TCP / IP слід зберегти , після чого потрібно в настройках авторизації вказати значення WEP -шифрування і тип аунтефікаціі по WPA- PSK і TKIP . Для підключення пристрою до бездротової мережі залишиться тільки ввести пароль доступу , заданий раніше через веб- інтерфейс Wi -Fi роутера.

Немає коментарів:

Дописати коментар