неділю, 24 лютого 2013 р.

пароль на wi-fi


пароль на wi-fi
Багато користувачів інтернету встановлюють у себе вдома роутери з бездротовим зв'язком Wi-Fi. Це дуже зручно і дозволяє користуватися глобальною мережею, перебуваючи в будь-якій точці квартири або будинку. Але бездротове з'єднання набагато менше безпечно, ніж звичайне дротове. Сигнал W-Fi мережі можна зловити з сусідньої квартири і навіть через кілька поверхів від Вас, що дає можливість сторонній особі отримати доступ до вашої локальної мережі та всієї інформації в ній.


Для того, щоб обмежити доступ до вашої мережі, необхідно встановити пароль на бездротове з'єднання. На жаль, велика кількість користувачів споконвічно не замислюється про те, наскільки безпечно зберігаються його дані, чи легко проникнути в його комп'ютер, і не налаштовують доступ до локальної мережі з обмеженнями. Згадується про це тоді, коли з'являються ознаки присутності сторонніх у вашій комп'ютерній системі або якщо знайомий підкаже, що, не завадило б встановити пароль на бездротову мережу. Установку пароля необхідно робити на самому роутері через його меню.

Вхід на роутер D-Link DIR 300


Заходимо на роутер. Для цього відкриваємо будь-який інтернет-браузер (Internet Explorer, Opera, Mozilla Firefox, Chrome) і в рядку адреси сайту набираємо IP адреса роутера. У більшості випадків це 192.168.0.1 (або 192.168.1.1).


При правильному введенні IP адреси роутера відкриється сторінка з введенням імені користувача (User Name) і пароля (Password) до нього. Заповніть поля та натисніть кнопку «Log In». Якщо Ви не знаєте пароля, то запитайте його у фахівця, який встановлював і налаштовував роутер. За замовчуванням на D-Link DIR-300 встановлений порожній пароль для користувача «admin».


Ви потрапите в панель управління роутером. Зверху в головному меню необхідно вибрати пункт «Setup», а в лівому допоміжному меню пункт «Wireless Setup». Тут настроюється бездротова мережа.


Призначення пароля на Wi-Fi можна здійснити двома способами: за допомогою помічника налаштування бездротової мережі або вручну.

 

Установка пароля на Wi-Fi через помічник


Для того, щоб налаштувати пароль через помічник, натисніть на кнопку «Wireless Connection Setup Wizard». Ви перейдете на попередню сторінку, де буде вказано, що налаштування бездротової мережі відбувається у два кроки: загальна настройка W-Fi і установка пароля. Натисніть кнопку «Next» (кнопка «Cancel» скасовує процедуру налаштування бездротової мережі).


На сторінці загальної настройки бездротової мережі Вам буде запропоновано вибрати з двох варіантів призначення пароля: автоматично (Automatically assign a network key) або вручну (Manually assign a network key).





Якщо Вам складно придумати надійний пароль, то вибирайте автоматичне призначення. Але в цьому випадку вірогідність його забути набагато більше. Або Ви можете ввести пароль самі, тоді встановіть перемикач вибору в положення «Manually».
Галочку «Use WPA encryption instead WEP» залиште зазначеної. Це дозволить використовувати новий набагато більш надійний тип безпеки WPA, замість застарілого і схильного злому алгоритму WEP.
Натисніть кнопку «Next».
Якщо Ви вибирали автоматичне призначення пароля, то роутер відобразить Вам призначається пароль та інші параметри Wi-Fi мережі. Запишіть його та натисніть кнопку «Save» для підтвердження. Пароль на Wi-Fi буде встановлений (для повернення на попередній крок необхідно клікнути на кнопку «Prev»).

При виборі ручного призначення пароля Ви перейдете на сторінку, де в полі «Network Key» слід ввести пароль на Wi-Fi. Він повинен складатися з букв і цифр англійського алфавіту і бути від 8 до 63 символів в довжину.

Після введення пароля натисніть на кнопку «Next» і на наступній сторінці підтвердіть налаштування на кнопку «Save». Пароль встановлено.
Установка пароля на Wi-Fi вручну

Щоб поставити пароль вручну натисніть на кнопку «Manual Wireless Connection Setup» в пункті меню роутера «Wireless Setup».
На сторінці, налаштувань перегорніть вниз і знайдіть поле «Security Mode». Встановіть у ньому позицію «Enable WPA/WPA2 Security (enhanced)». Трохи нижче в полі «Network Key» введіть бажаний пароль на Wi-Fi.

Натисніть на кнопку «Save Settings». Пароль на Wi-Fi буде встановлений.
Встановлений пароль на бездротове з'єднання Wi-Fi необхідно буде ввести при підключенні до мережі на комп'ютерах, ноутбуках, планшетах і телефонах, що використовують вашу бездротову мережу. Крім налаштувань найменування мережі, типу безпеки і пароля, зверніть увагу на тип шифрування (на малюнках вище - TKIP), можливо при підключенні пристроїв до мережі його буде необхідно вказати додатково.

Немає коментарів:

Дописати коментар