середу, 27 лютого 2013 р.

Як неопізнану мережу зробити домашньою?


Проблеми з визначенням мережі як «Невизначена мережа», що виникають у користувачів ОС Windows версії 7, призводять до неможливості надання загального доступу до потрібних файлів і папок. Вирішення цієї проблеми здійснюється стандартними засобами самої операційної системи.


Інструкція

1.Відкрийте головне системне меню, натиснувши кнопку «Пуск», і викличте контекстне меню елемента «Комп'ютер» кліком правої кнопки миші. Вкажіть пункт «Властивості» і переконайтеся в тому, що в рядку «Робоча група» розділу «Ім'я комп'ютера» всіх комп'ютерів мережі стоїть однакове ім'я. При необхідності скористайтеся посиланням «Змінити параметри» та введіть потрібне ім'я.

2.Поверніться до головного меню «Пуск» на основному комп'ютері і перейдіть в пункт «Панель управління». Розкрийте посилання «Мережа та інтернет» і розгорніть вузол «Центр управління мережами і загальним доступом». Викличте контекстне меню елемента «Підключення по локальній мережі» кліком правої кнопки миші і вкажіть пункт «Властивості».

3.Перейдіть на вкладку «Мережа» діалогового вікна, і виділіть компонент «Протокол інтернету версії 4 (TCP/IPv4) в розділі« Зазначені компоненти використовуються цим підключенням ». Натисніть кнопку «Властивості» і застосуєте прапорець в рядку «Використовувати наступну IP-адресу» в наступному діалоговому вікні. Надрукуйте 192.168.137.1 в рядку «IP-адреса» і введіть 255.255.255.0 в полі «Маска підмережі».

4.Повторіть всі вищеописані операції на другому комп'ютері, але надрукуйте 192.168.137.2 в рядку «IP-адреса». Знайдіть значення основного шлюзу цього комп'ютера та скопіюйте його у відповідне поле основоного комп'ютера мережі. Підтвердіть збереження зроблених змін, натиснувши кнопку OK на основному комп'ютері, і залиште без змін рядки «Маска підмережі» і «Основний шлюз» на другому комп'ютері. Надрукуйте 192.168.137.1 в рядку «Бажаний DNS-сервер і застосуєте прапорець у полі« Використовувати наступні адреси DNS-серверів ». Підтвердіть застосування зроблених змін, натиснувши кнопку OK і перезавантажте обидва комп'ютера. Дана дія приведе до зміни неопізнаної громадської мережі на домашню.

Немає коментарів:

Дописати коментар