середу, 16 січня 2013 р.

Як з'єднати 2 комп'ютера між собою через локальну мережу?



За допомогою мережевого кабелю можна об'єднати комп'ютери в локальну мережу. Це дозволить  вам обмінюватися файлами, грати в комп'ютерні ігри, користуватися загальним інтернетом а також принтерами,сканерами,ксероксами та іншими пристроями.
Для об’єднання комп’ютерів в локальну мережу потрібно:


·  Придбати необхідний метраж оптоволоконного кабелю. Обіжміть його кінці у спеціалізованому магазині. Якщо ви будете робити це самостійно, то можуть виникнути проблеми з якістю зв'язку. Купуйте мережеві карти.

·  Підключіть мережеві карти до материнської плати ваших персональних комп'ютерів. Скачайте драйвери з сайту виробника і встановіть їх. Перезавантажте операційну систему, щоб усі зміни вступили в силу.

·  Прокладіть оптоволоконний кабель від одного комп'ютера до іншого. Зверніть увагу на те, щоб не було сильних перегинів і пережиму кабелю. Вставте кінці у мережеві карти. Після цього повинні загорітися зелені лампочки.

·  Зайдіть в "Мій комп'ютер". У лівій частині діалогового вікна натисніть на посилання «Панель управління». Лівою кнопкою миші натисніть на ярлик «Мережеві підключення». В даному вікні ви побачите ярлик «Підключення по локальній мережі» - зайдіть в його властивості. Виберіть пункт TCP / IP. На першому комп'ютері введіть IP-адресу 192.168.0.1, а на другому ПК - 192.168.0.2. Маску підмережі необхідно ввести за замовчуванням 255.255.255.0. Натисніть «ОК», і введені значення набудуть чинності.

·  Відкрийте «Пуск» -> «Виконати» і введіть команду cmd.exe. Відкриється командний рядок. З першого комп'ютера введіть ping 192.168.0.1-t, а з другого - ping 192.168.0.2-t. Якщо ви бачите рядка «Відповідь ...», значить з'єднання встановлене успішно.

·  Якщо ви хочете встановити загальний доступ до будь-якої папки або до принтера, то клікніть по даному ярлику правою кнопки миші і зайдіть у властивості. Відкрийте вкладку «Доступ». Встановіть «прапорець» поруч із написом «Відзначити загальний доступ до цієї папки (принтеру)» і натисніть «ОК». Після цього доступ стане загальним.


Та проте найпростішим варіантом локальної мережі є зв’язок комп’ютерів через паралельні або послідовні порти. В цьому випадку не потрібно ніякого додаткового обладнання крім з’єднувальних провідників. Такий зв’язок між комп’ютерами налагоджується в межах однієї кімнати. Використовюється вона для передачі даних від одного комп’ютера до іншого.

Немає коментарів:

Дописати коментар