неділю, 27 жовтня 2013 р.

Як налаштувати підключення до інтернету по локальній мережі

Майже всі користувачі створюють домашню локальну мережу лише з однією кінцевою метою - забезпечити доступом до інтернету всі комп'ютери та ноутбуки даної мережі. Для здійснення поставленого завдання необхідно вміти правильно налаштувати локальну мережу.

  Налаштовуємо підключення до інтернету по локальній мережі

1.Можна придумати величезну кількість схем побудови локальної мережі з загальним доступом до інтернету. Ми розглянемо ситуацію , в якій для зв'язку комп'ютерів між собою буде використовуватися мережевий концентратор , а один з ПК , що входять до складу мережі , буде виконувати функції сервера і маршрутизатора .



2.Зразу хочеться зауважити , що цей метод один з найвигідніших , але не самий зручний. Придбайте додаткову мережну карту для комп'ютера і мережевий концентратор для створення мережі .



3.Розсташуйте концентратор в найбільш зручному місці. Пам'ятайте , що вам буде потрібно підключити його до мережі змінного струму. З'єднайте всі комп'ютери та ноутбуки , які будуть входити до складу локальної мережі , з мережевим концентратором.


4.Компютер , до якого ви підключили додаткову мережну карту , з'єднайте з кабелем доступу до інтернету. Налаштуйте підключення відповідно до рекомендацій провайдера.

5.Відкрийте властивості створеного підключення до інтернету. Виберіть вкладку «Доступ ». Дозвольте використовувати дане підключення до інтернету комп'ютера для локальної мережі . Вкажіть ту мережу , яка побудована з використанням концентратора.

 6.Перейдіть до властивостей мережевого підключення . Відкрийте протокол передачі даних TCP/IPv4 . Задайте статичну IP- адресу , значення якого повинно бути 192.168.0.1 .

 7.Виконайте аналогічну настройку мережевих адаптерів інших комп'ютерів . При цьому кожен раз міняйте останню цифру IP- адреси , а в поля «DNS - сервер» і «Основний шлюз » введіть IP -адресу основного комп'ютера .

8.Якщо ви все зробили правильно , то всі комп'ютери локальної мережі отримають доступ до інтернету. Обов'язкова умова для цього: комп'ютер - маршрутизатор повинен бути включений . Також , з'єднання з інтернетом у нього має бути активно.

Немає коментарів:

Дописати коментар