пʼятницю, 1 березня 2013 р.

Як роздати інтернет через bluetooth?


Якщо ви хочете налаштувати локальну мережу між двома комп'ютерами за допомогою каналу Bluaetooth з можливістю роздачі інтернету, то вам знадобляться два адаптера і програмне забезпечення. Варто відзначити, що подібна мережа обмежена радіусом дії і пропускною спроможністю BlueTooth каналу, тому її не завжди можна використовувати.


Інструкція:
1.Подключіть BlueTooth адаптери до комп'ютерів або ноутбуків, між якими ви будете налаштовувати мережу. Встановіть на кожен програмне забезпечення, котороедолжно було продаватися разом з пристроєм. Якщо його немає, то зайдіть на сайт виробника адаптера і завантажте його. Як правила, завантаження драйверів безкоштовна. Перезавантажте ваші комп'ютери, щоб встановлений додаток збереглося в регістрах.

2.Запустіте програму BlueSoleil, ярлик якої повинен був з'явитися на робочому столі після установки програмного забезпечення адаптерів. Зайдіть в меню «Мої сервіси» і виберіть пункт «Властивості». У результаті з'явиться вікно налаштувань для BlueTooth. Перейдіть в розділ «Доступ Lan» і відзначте пункт «Автоматично включати цей сервіс при кожному запуску мого BlueTooth». Закрийте вікно.

3.Перейдіте в меню «Мій BlueTooth» і виберіть пункт «Властивості». Відкрийте вкладку «Доступність» та активуйте режим зв'язку «Доступний для підключення». У режимі пошуку оберіть пункт «Доступ для виявлення», а в режимі сполучення поставте галочку біля «приймає з'єднання». Збережіть налаштування і закрийте вікно. Проробіть аналогічну операцію на другому комп'ютері та перезапустіть систему.

4.Запустіте програму BlueSoleil на комп'ютері, для якого потрібно роздати інтернет. Натисніть на червоний кружок, розташований посередині вікна. Після цього додаток почне пошук пристроїв BlueTooth. Після виявлення другого комп'ютера з'явиться відповідний значок. Клацніть на нього два рази, щоб запустити виявлення сервісів. З'явиться запит коду доступу. Введіть будь-яке значення і запустіть програму на другому комп'ютері. З'явиться аналогічний запит коду доступу, де необхідно вказати ту ж комбінацію.

5.Дождітесь встановлення підключення LAN. Якщо ви все виконали правильно, що на комп'ютері, де проводилося виявлення сервісів, запуститься вікно підключення до інтернету. Не вводьте значення в поля логіна і пароля, так як за замовчуванням підключення буде здійснюватися без аутентифікації.

Немає коментарів:

Дописати коментар