четвер, 24 січня 2013 р.

Як заблокувати доступ до сайту?


Викладений нижче спосіб дозволяє заблокувати доступ на певні сайти. Необхідність для цього може бути абсолютно різна - від блокування Однокласників в офісі до захисту дитини від сайтів непорядного змісту (так званий, «батьківський контроль»).
Для початку, необхідно обзавестися списком сайтів, доступ до яких необхідно заблокувати. Після цього приступити до редагування файлу hosts, до якого Windows звертається кожного разу при відправці запиту на сервери, перевіряючи, чи не знаходиться даний сайт в фільтрі заблокованих.

Місце розташування нашого файлу:
Відкрийте Мій комп'ютер, потім Локальний диск С (там де встановлена ​​система), далі відкриваємо папку Windows, тепер відкрийте папку System32, drivers, і переходимо на папку etc, в якій знаходиться файл hosts. Якщо не знайшли, значить не уважно шукали, даний файл є на всіх комп'ютерах, що мають платформу Windows.

Тепер відкриємо цей файл будь-яким блокнотом. Сміливо видаляємо звідти все і думаємо над тим, які сайти записати в чорний список. Припустимо потрібно закрити доступ для всіх популярних соціальних мереж.

127.0.0.1 facebook.com
127.0.0.1 vk.com
127.0.0.1 odnoklassniki.ru
127.0.0.1 twitter.com
127.0.0.1 vkrugudruzei.ru
127.0.0.1 my.mail.ru
127.0.0.1 moikrug.ru

Перед сайтом обов'язково прописуйте даний ip адрес (іп адреса комп'ютера) інакше блокування не спрацює. Рекомендую також зробити перезавантаження комп'ютера, після чого всі сайти написані вище будуть недоступні.


2 коментарі:

  1. ти хоть ролик показав щоб люди бачили що це не шкідливо бо не усі училися на програмістів а загалі .

    ВідповістиВидалити
  2. перепрошую, здається ця інформація не пов’язана з написанням програм

    ВідповістиВидалити