вівторок, 5 лютого 2013 р.

Як підключити 2 ноутбука(або комп’ютера) до інтернету через роутер?


Питання підключення декількох комп'ютерів до однієї точки доступу зараз вельми актуальне. Багато хто вже має вдома більше одного комп'ютера або ноутбука, і само собою, платити провайдеру за підключення кожного з них до інтернету не хочеться нікому. Вирішити цю проблему можна за допомогою світчей або Wi-Fi роутерів. Налаштування роутера будуть відрізнятися для різних провайдерів, але загальні моменти і нюанси все-таки присутні.


  1. Для початку потрібно вибрати роутер. Якщо ви збираєтеся підключати саме два комп'ютери, а не ноутбуки, то вам цілком достатньо буде роутера з 3-4 LAN-портами (менше просто не буває) і відсутністю можливості створення Wi-Fi точки доступу.

  1. Налаштуйте точку доступу до інтернету в роутері. Як ви самі розумієте, через велику кількість модельного ряду цих пристроїв, не можна написати точну інструкцію з налаштування роутера. Але є основні моменти і пункти, які слід враховувати при налаштуванні цього обладнання.

- Логін і пароль повинні збігатися з вашим стандартним підключенням.
- Тип передачі даних повинен бути аналогічним тому, який використовує провайдер.
- Обов'язково встановіть складний пароль для доступу до роутера.
- Встановіть статичний або динамічний IP-адрес на роутер, в залежності від вимог провайдера.


     3. Підключіть кабель інтернету в WAN-порт на роутері. Підключіть всі інші комп'ютери у вільні LAN-порти на роутері за допомогою мережевих кабелів.

     4.  Якщо ваш роутер підтримує лише одне пряме з'єднання з комп'ютером через мережевий кабель, придбайте Wi-Fi адаптер для комп'ютера. Встановіть для нього драйвери і програмне забезпечення, після чого підключіться до роутера по каналу бездротового зв'язку Wi-Fi.


Немає коментарів:

Дописати коментар